De omgeving

Fiets- en wandelmogelijkheden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met o.a. de bekende Kaapse Bossen, Het Leersumse Veld, de bossen van Austerlitz (met de bekende Piramide!) en de Amerongse Berg in overvloed. Maar ook bezienswaardige oude stadjes als Wijk bij Duurstede, Utrecht en Amersfoort zijn in de nabije omgeving en ook prima met het openbaar vervoer bereikbaar. Een informatiemap met wandel- en fietsroutes, evenals tips voor uitstapjes in de regio, ligt voor onze gasten klaar.

Doorn was de laatste woonplaats van Keizer Wilhelm II. Zijn kasteel met bijbehorend park zijn toegankelijk voor publiek. Bij het kasteel gelegen is ook het Paviljoen, met een tentoonstelling over Nederland in de Eerste Wereldoorlog. Ook het recent gerestaureerde kasteel Amerongen met haar fraai aangelegde tuin is een aanrader. Bij zomers weer is recreatiegebied het Henschotermeer zeker de moeite van een bezoek waard.

In Driebergen (5 km, per bus bereikbaar) is een treinstation met een frequente verbinding naar Amsterdam (Schiphol), Utrecht en Arnhem.